Straight out of Compton

Nog geen week geleden kom ik aan in LA. Voor 9 maanden weg. Het dringt nauwelijks tot me door. Phi haalt me op na een korte busrit door Hollywood. Ik ben verschrikkelijk moe, maar het winterse zonnetje houdt me nog wel even wakker, en ik voel me meteen thuis bij Phi.

De komende dagen moet ik bijkomen. En ondertussen hard op zoek naar een auto, die ook mijn huisje moet gaan worden voor de komende tijd. Ik word al onrustig bij het idee. Ik heb nog nooit een auto gekocht… Laat staan in LA… Alleen.

Via craigslist maak ik drie afspraken op zaterdag. Het klinkt allemaal maar een beetje shady. Maarja. Ook blijk ik me flink te verkijken op de afstanden… LA is ietsje groter dan ik dacht, en we moeten helemaal naar de andere kant. Gelukkig is Phi zo geweldig om mij te helpen en met mij de hele stad rond te rijden om de auto’s te bekijken. Zonder zijn hulp kon ik sowieso weinig ondernemen; zonder auto, zonder adres en alleen naar craigslist afspraken was ook geen veilige optie. Samen vormen we een goed onervaren team.

Met de auto van Phi vertrekken we ’s ochtends vroeg richting het oosten. De eerste auto bleek veel te gaar te zijn. Eigendom van een aardig mannetje die misschien nog wel minder van auto’s af wist dan wij… Zo’n gare (maar dure) roestbak werd ‘m sowieso niet. Maar wel weer een ervaring rijker. Op naar afspraak twee. Deze verschrikkelijke man verkocht slechts leugens en dacht aan ons zijn slechte auto wel kwijt te kunnen voor een hoop geld. Zodra hij doorkreeg dat ik de auto niet wilde kopen na de testrit werd hij echt kwaad. Snel rennen Phi en ik weer terug naar onze auto… Pff, wat gebeurde daar nou net?! Bij het intoetsen van het derde adres begint Phi hard te lachen: het ligt aan de rand van de slechtste wijk van LA… Hij heeft het over bulletproof vesten als we daar echt heen willen, dus ik kom ook niet meer bij van het lachen. Maar hij meent het… Haha! Toch staan we om 16.15 staan we op de afgesproken plek. Inmiddels is er ook niet heel veel daglicht meer. De auto komt aanrijden en ziet er goed uit. Ook de testrit voelt goed. En deze man lijkt iets betrouwbaarder. Ik ga volledig op m’n gevoel af: dit wordt ‘m… Op een donkere parkeerplaats tel ik mijn cash, geef het aan de Mexicaan en rij achter Phi aan weer terug naar huis. Mijn eerste auto!

Ik besef nog steeds nauwelijks dat ik aan het begin sta van een lange trip. Het voelt niet alsof ik de halve wereld rondgevlogen ben. Mijn hoofd is ergens halverwege de reis blijven hangen. Misschien komt het omdat ik nog steeds in een stad ben. Of door de spanning van het kopen van een auto. Of omdat ik me zo thuis voel in het huisje van Phi. Al met al was deze start nodig, en het is snel en goed gegaan. Nog een paar laatste dingen regelen en dan ben ik ready to go!

IMG_3838IMG-20151213-WA0003

Posted on December 15, 2015 at 05:24 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

3 Responses

Subscribe to comments via RSS

 1. Written by Irene Pieper
  on 15/12/2015 at 08:49
  Permalink

  Hoi Ima,
  Misschien komen we je nog tegen. Wij vliegen maandag naar LA. Helaas maar een 3 weekse trip maar daar zijn wij ook al heel blij mee. Veel plezier daar!

 2. Written by jessica
  on 15/12/2015 at 16:08
  Permalink

  hoi Ima, spannend begin van je reis! Nu kun je lekker op pad, geniet ervan! Groetjes van Jessica

 3. Written by oma janny
  on 16/12/2015 at 11:13
  Permalink

  ik zou wel even bij jou willen zijn !!
  mirjam zou dit ook graag meemakeN!!!! Veel groetjes van oma Janny

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply