1 jaar in Sheffield – september tot september

Het is weer tijd voor een (kleine) update. Afgelopen september ben ik begonnen aan m’n MA in Chinese Studies aan de University of Sheffield, maar 15 minuten rijden bij Peak District vandaan! Dat was zeker geen prioriteit voor m’n studie-keuze, maar studeren en buiten klimmen in de weekenden blijkt toch wel een goede combinatie. Was echt helemaal vergeten hoe leuk klimmen kon zijn; ik word langzaam weer een beetje sterker en ieder weekend weer meer gemotiveerd, en check iedere maandag alweer de weersites voor het volgende weekend… Doordeweeks ben ik altijd hard aan het werk, maar ben heel erg te spreken over de universiteit en mijn studie. Het is leuk en zeker meer een uitdaging dan wat ik in Maastricht deed… Dus blij met m’n keuze!

  

  

Eerste paar dagen met the family rondom Sheffield – Mijn kamertje aan Broadlane 

  

  

Peak District

 

 

Avond boulderen met Mark en Roelien in Burbage

Wat een luxe om zo dichtbij de Peak te wonen… Ik had al snel via wat mensen in de klimhal een leuk groepje gevonden waar ik nu ieder weekend mee naar buiten kan. Super leuk, maar wel anders dan in Europa! Met trad en high-balls liggen de standaarden hier iets anders geloof ik. Maar met de mooie rots en goeie sfeer ben zelfs ik soms ook te porren om (makkelijke) routes te boulderen… Af en toe dus ook in de avonden boulderen met lampen. Echt leuk en het voelt dan net alsof je veilig in een bubble van licht klimt, al was het de laatste avond dat we gingen écht te koud; in het donker met -5 en wind blijf ik volgende keer wel thuis…

  

Het lijkt zo natuurlijk net alsof ik alleen maar aan het klimmen ben… Dat is niet helemaal waar, maar wel vaak. Het begint nu ook echt koud te worden en dagen zijn maar kort. Er blijft zo wel meer tijd over voor m’n studie. Deadlines komen dichterbij en over iets meer dan een maand alweer examens. Kan bijna niet geloven dat het eerste semester er al weer bijna op zit, de tijd vliegt (veel te) snel voorbij…

Filmpje boulderen in Burbage

 

Grts uit Sheffield. Zie jullie met kerst.

Posted on December 8, 2012 at 17:22 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

Leave a Reply