2011-2012

2011 zoals het ging. Een jaar van verandering. Van nieuwe vrienden. Van moeilijke beslissingen. Van oude vrienden. En van nieuwe situaties.

In januari na 3.5 jaar mijn studie-periode afsluiten in Maastricht. Me in februari settelen in Shanghai. Voor de eerste keer Chinees nieuwjaar vieren. Melissa ontmoeten en me gelijk thuisvoelen. In maart, april en mei het leven gewoon laten gebeuren. Shanghai lijkt precies te zijn wat ik nodig had. Hard werken en nog meer leuke dingen doen. Leven voor het moment en go with the flow. Weer een afscheid van mijn net opgebouwde leventje in juni, waarin je in een paar dagen tijd veel te veel goede woorden hoort. Het voelde alsof alles ertoe deed en het sloot allemaal mooi aan. En met werk wilde ik niet weg. In juli zo plotseling weer thuis en me sterk afvragend of al het andere een droom was dat nooit gebeurd was. Waren al die mensen die ik ontmoet had echt? Thuis leek er weinig veranderd. Wat deed ik hier? En nog belangrijker, wat wil ik nu?! Ik wist nog even aan deze confrontatie te ontsnappen door een trip te maken naar Zuid-Afrika met Enzo in augustus. In september was er geen ontkomen meer aan. Vanuit het diepe probeerde ik beslissingen te maken en me gelukkig te voelen. Ik had de confrontatie onderschat en kon geen perfecte mogelijkheden vinden. Ondanks de wil en durf, zat in oktober nog weinig overtuiging en progressie in de toekomstplannen. In november gaf ik mijn jacht op een baan op en besloot om nog door te gaan studeren. De plannen begonnen meer vorm te krijgen in december en ik wist wat me te doen stond. Tijd voor actie en klaar voor 2012!

De plannen voor 2012 beginnen steeds meer vorm te krijgen en ik heb de controle weer terug in handen. Geluk valt af te dwingen en dromen kunnen gerealiseerd worden. Het vinden van “inner peace” in jezelf is ontzettend moeilijk, maar dat je het buiten jezelf niet zult vinden is zeker.

Op dit moment zit ik in Lanzhou, West-China en heb onlangs de bevestiging gekregen dat ik in september dit jaar mag beginnen aan mijn master in Sheffield, UK. Nu niet meer wachten en luisteren; maar gaan en leren!

Posted on March 17, 2012 at 14:41 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

Leave a Reply