Nog een weekje

Bijna 5 maanden geleden op 2 februari kwam ik aan in Shanghai, niet helemaal wetend wat ik moest verwachten, maar na dat half jaartje in Nederland, weer helemaal klaar voor nieuwe ervaringen.

De eerste twee weken overnachten bij Melissa, hielpen me heel erg om een goede start te maken. Voordat ik naar Shanghai kwam, kende ik een aantal van haar vrienden uit Singapore, en zij kende een aantal van mijn vrienden uit Maastricht, dus werd het tijd voor ons dat we elkaar eens zouden ontmoeten.

Mijn eerste paar weken gingen snel en hoefde me maar amper aan te passen in de meest moderne stad van China. Op de allereerste avond een welkom tijdens Chinees Nieuwjaar, dan op zoek naar een eigen appartement, mezelf installeren, uitzoeken hoe de stad in elkaar zit, op zoek naar een 2e hands fiets, iedere ochtend naar het werk gaan, bijna dagelijks nieuwe mensen ontmoeten en overal op straat eten zien wat ik nog nooit eerder gezien of gegeten had. Wel moest ik weer opnieuw wennen aan de hoeveelheid mensen op straat, grote schone straten met spugende en rokende mensen zonder enige zorg voor hun omgeving, moderne gebouwen en dure auto’s, arme huisjes en plasticverzamelaars, goedkoop transport en nog steeds stromen van fietsen en elektrische scooters.

De periode op het Consulaat, waar ik heb meegedraaid in vijf grote projecten en verschillende andere activiteiten, was uitdagend en heel leerzaam. Het is maar een klein deeltje en alleen nog maar een begin, maar ondanks dat zeker heel een heel waardevolle ervaring. Met nieuwe kennis en ervaringen in mijn zak is het straks na 5 maanden weer tijd om naar huis te gaan. Maar nu eerst nog de laatste projecten afronden op het Consulaat, een eindrapport schrijven voor het afstuderen, mijn vrienden nog zoveel mogelijk zien en dan mijn net opgebouwde leventje weer verlaten. Wat zal het een desillusie zijn om straks weer in Nederland te zijn.

Met herinneringen aan een geweldige periode op het Consulaat, gezellige avonden in restaurants met vrienden, (klim-)tripjes in de weekenden, af en toe verlangen naar een broodje met kaas of een lekkere kroket, constant lachen, random discussies over het leven met huisgenoten, dingen last-minute plannen en doen, en erachter komen dat uiteindelijk ALLES werkt.

Posted on June 16, 2011 at 15:17 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

Leave a Reply