Studeren?

Met Renos en Mirjam in Beijing &  ‘International Day’ van de Universiteit

INTRO-festival op het verlaten fabrieksterrein in kunstdistrict 798,  de Shihua-cave en de internationale picknick.

Xian

Afgelopen weekend was mijn eerste tripje buiten Beijing. 13 Uur met de trein heen, en 13 uur terug… Wel in de nachttrein mét een slaapplek, anders was het reisje niet te doen voor slechts 2 dagen. Sommige Chinezen in de trein hadden geen bed – ook geen stoel – en moesten de hele reis staand doorbrengen…

Het terracotta-leger is waarvoor de meeste toeristen naar Xian komen… De grootste ‘pit’ met terracotta warriors (linker-foto) ligt 1.5 kilometer van het graf van de keizer vandaan (Qin Shi Huangdi), dus waarschijnlijk zit de hele omgeving nog vol met warriors, maar ze doen rustig aan met graven…

Bij Hua Shan hadden we helaas veel te kort de tijd. Ik had zelfs mijn gordel nog in mijn tas gedaan voor de via ferrata. Maar als we de via ferrata nog gedaan hadden, hadden we de nachttrein terug naar Beijing nooit meer gehaald… Echt heel jammer, ook al was het uitzicht vanaf de top van de berg prachtig met de opkomende wolken (lang geleden).

De 2 dagen die we hadden in Xian hebben we volledig benut. Ik heb helemaal een vakantiegevoel gekregen – zin om te reizen. Beijing en de studie leken even heel ver weg, totdat ik zondagochtend weer aankwam op het station in Beijing. Beijing West Station is trouwens een stadje te noemen: GROOT!

Nu nog 1 maandje doorzetten en hard studeren, daarna komt Enzo en is het echt tijd om te reizen!

Posted on June 2, 2010 at 10:19 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

2 Responses

Subscribe to comments via RSS

 1. Written by Tamara
  on 26/06/2010 at 14:32
  Permalink

  Ima! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt (bij al je blogs trouwens!). Ik zie dat je het heerlijk naar je zin hebt en ons roomies helemaal niet mist 😉 Goed zo! Veel succes nog met de laatste loodjes (ik doe met je mee, lekker aan de scriptie..) En geniet van je reis met Enzo, veel plezier daar! Liefs, Tamara

 2. Written by mirjam
  on 30/06/2010 at 18:35
  Permalink

  zo Ima nu verwacht ik weer een stukje te lezen over het klimmen in Qingdao?belas

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply