Geen nieuws = goed nieuws

Het is 3 toetsen en 3 sportdagen geleden dat ik voor het laatst een stukje heb geschreven. Na de toetsweek zijn Rosanna’s pennen leeg geschreven, en ik kan gewoon geen pen meer zien… Het resultaat is een 8.6 gemiddeld, dus ik ga nu even een tijdje rustig aan doen met school; sowieso deze week, en volgende week waarschijnlijk ook, want overmorgen komen Renos en Mirjam! Ze zijn vaker in Beijing geweest dan ik, maar ik heb heel veel zin om van allerlei kleine dingen te laten zien hier!!

Vorige week deed ik mee aan de University Sports Games, waar je je trouwens zelfs nog voor moest plaatsen… Alleen het beste wordt gepresenteerd in dit land. De openingsceremonie (waar we zelf ook aan moesten deelnemen) begon al om 7.00 uur en was net een imitatie van de Olympische Spelen. Typisch Chinees… Een paar individuen maken geen indruk, maar met z’n 3000-en op het veld, strak in kleurrijke uniformen, is spectaculair.

Daarna begon de wedstrijd. Ik deed mee aan de 100-meter en 1500-meter, tegen 44 andere Chinezen. Ik schatte ze in het begin niet heel snel in, maar dat was een onderschatting… Hardloop-monsters zijn het! Maargoed, ik ging ook niet langzaam, de zon scheen lekker en het was gezellig!

Vorige week liep ik nog met mijn donsjas aan de hele dag; buiten, maar ook tijdens de les en in mijn kamer was een donsjas nodig… Half april en nog steeds vrieskoud! Maar afgelopen week, in een paar dagen tijd, zijn de bomen groen geworden en zijn alle bloemetjes gaan bloeien! Eindelijk hier ook lente!

Ik ga zo slapen, eerst nog even TV kijken. Dat is altijd fijn, er is namelijk altijd alleen maar goed nieuws op…

Posted on April 29, 2010 at 17:17 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

3 Responses

Subscribe to comments via RSS

 1. Written by mirjam
  on 30/04/2010 at 10:14
  Permalink

  leuk verhaal weer ima, wij komen er aaaahaaan!! tot straks

 2. Written by Floor
  on 10/05/2010 at 12:01
  Permalink

  Hey Lieve Im,

  Heb je verhalen weer even gelezen en het klinkt zo goed allemaal. Ik vind het zo bijzonder dat je je in zo’n grote stad juist zo gelukkig voelt. Hoe heerlijk! En dat je ook nog zo goed presteert op school.

  Heel grappig hoe zo’n sportevenement in China zo groot uitpakt. Ze maken er wel een feestje van!

  Nou ik hoop je binnenkort op skype weer te spreken, maar begreep dat je het heel druk hebt op dit moment.

  Heel veel liefs
  Floor

 3. Written by Yuli
  on 16/05/2010 at 09:18
  Permalink

  Hi Ima,

  Wat maak je prachtige foto’s! Hierdoor wordt de wereld waarin jij nu leeft bijna tastbaar voor ons buitenstaanders.

  Fijn dat je zo geniet en deelneemt aan deze nieuwe/andere wereld.

  Heel veel plezier en succes

  Yuli

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply