“吃饭了吗?”

“Heb je al gegeten?” vraagt het lieve poetsvrouwtje gemiddeld zo’n twee keer per dag aan mij als ik haar tegenkom op de gang. In het begin legde ik altijd uitgebreid uit of al had gegeten of niet, waar ik dan was gaan eten, en hoe lekker het wel niet was… Laatst kwam ik er achter dat het eigenlijk gewoon ‘hallo’ betekent!

In tegenstelling tot Maastricht, gebeurt er hier constant van alles, leef ik hier echt, en kan ik van de kleinste dingen genieten… Afgelopen twee weken waren super: veel nieuwe interessante mensen ontmoet, netwerk verbreed op de Foreigners Expat Show (ik hoop dat ik volgend jaar weer in China terug kan komen), geklommen, veel Chinees gepraat, uitgegaan, naar Peking Opera geweest, van de allereerste zon dit jaar genoten, 5 uur gewandeld naar een oud (niet-toeristisch) deel van de Chinese muur. Heel veel geleerd dus, maar heel weinig gestudeerd… Over twee weken zijn de mid-term examens al, dus moet echt aan de slag!

Vandaag is het Qingming Jie, een dag waarop geofferd wordt aan voorvaderen. Voor mij betekent het gewoon een extra vrije dag na het weekend, en dat is echt genieten… Ook al leer ik er veel, ik vind de lessen helaas steeds saaier worden. In plaats van een stap vooruit, is het alsof ik een stapje achteruit doe terug naar de middelbare school. Ik heb bijna iedere dag les van 8:10 tot 14:30, maar mag daarmee niet klagen; de meeste Chinese studies maken doordeweeks dagen van 8:10 tot 21:00!

Posted on April 5, 2010 at 05:26 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

One Response

Subscribe to comments via RSS

 1. Written by Yuli
  on 10/04/2010 at 20:10
  Permalink

  Lieve Ima,

  Fijn om te lezen dat je je zo goed thuisvoelt in China. Het is ook aan je te zien, je straalt op de foto’s, wat mij weer een goed gevoel geeft :). Wat een prachtige foto’s. Het maakt me ontzettend nieuwsgierig naar het enorme land. Dus schrijf maar verhalen, ik lees ze graag.

  Veel succes met de tentamens binnenkort. En geniet van je China ervaring.

  Liefs Yuli

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply