The air is always clean you know…

De luchtvervuiling blijft me verbazen, dus dan nog maar zo’n contrast-foto. Een foto heb ik vorige week genomen van uit de 8e verdieping van de universiteit; de andere foto is vandaag genomen vanaf dezelfde plek, twee dagen na de zandstorm…

Het is niet te geloven, zo ongezond… Het is dat ik er zelf midden in zit, maar anders had ik niet kunnen geloven dat mensen normaal leven in deze luchten. Buiten loop je gewoon letterlijk door een dikke laag stof; het stinkt, je proeft het en het prikt in je ogen. Ik probeer zo veel mogelijk binnen te blijven, maar ik heb vanmiddag een mondkapje gekocht voor als ik nu naar buiten ga.

Ik leer trouwens veel tijdens de lessen. Liu Laoshi is wel van het tekenen of uitbeelden van woorden als we het niet snappen, wat de sfeer wat losser maakt… Liu Bing Laoshi is wat feller; dan moet je oppassen! Verder heeft de universiteit wel een erg middelbare schools-karakter, wat misschien wel te verwachten was, maar wat me soms niet heel erg motiveert.

Vorige week had ik samen met Toke en Rosanna nog een kleine spannende ervaring in een dvd-winkel met dubbele muren, heb ik nog eens afgesproken met m’n Chinese vriendinnetjes Zou Ran en Qu Hongfen en kwam ik tot de ontdekking dat ik die onbekende klimmer, Wang Qinghua, 12 jaar én 5 jaar geleden al eens eerder in Beijing ontmoet heb…

Kleine wereld.

Posted on March 22, 2010 at 13:05 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

One Response

Subscribe to comments via RSS

  1. Written by Jan Martin
    on 25/03/2010 at 09:18
    Permalink

    Mooie strak vormgegeven blog, Ima. En veel succes in dit rare wereldje.

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply