Als Graham mij toen niet langs de kant van de weg oppikte

Vorige zomer liftte ik in mijn eentje over Vancouver Island. Op de eerste dag, na drie eerdere lifts, pikte Graham me op, onderweg naar Ucluelet. Graham passeerde me die dag blijkbaar al eerder en vroeg zich al verder rijdend af waarom hij niet gestopt was. Toen hij me voor de tweede keer voorbij reed stopte hij. Hij bracht mij naar Ucluelet en we wisselden emailadressen uit. Voor als ik nog richting Victoria zou reizen, of voor als hij nog wilde komen klimmen in Squamish.

Een week later liftte ik naar Victoria en werd ik meteen door Graham’s familie in huis genomen. Vanaf hun huis maakte ik kleine tripjes, allemaal op aanraden van Graham. Eerst deed ik de Juandefuca trail. En daarna ging ik voor een paar dagen naar Galiano Island. Daar ontmoette ik Nancy and Jim, waarbij ik, as we speak, dit op de bank zit te typen. Zij zijn inmiddels mijn tweede familie!

IMG_3537 IMG_3551

Driedaagse Juandefuca trail – juli 2015

IMG_3637 IMG_3682

IMG_3709 IMG_3684

Galiano Island waar ik Nancy, Jim and Jack ontmoette – juli 2015

Toen eind juli mijn tijd in Canada bijna op was verliet ik Victoria en ging ik nog voor vier dagen terug naar Squamish. Graham’s moeder gaf me Dutch Blitz mee, een kaartspel dat we bijna iedere avond speelden. Omdat het die laatste paar dagen in Squamish zoveel regende werd er ook fulltime gekaart onder de shelter… Zo ontmoette ik Phi, de wiskundeleraar die Dutch Blitz wel aan zijn klas wilde introduceren. Hij nodigde me uit om langs te komen in LA. En daar ben ik in december deze trip gestart. Phi’s hulp was onmisbaar om soepel op weg te kunnen gaan!

IMG_3865 IMG_3969

Phi tapet mijn auto voorruit vast op de allereerste trip nét buiten LA 😉 en een Vietnamese kerst – december 2015

Deze maand was ik weer terug op Vancouver Island. En weer even terug in het huis van de familie van Graham. A home away from home. Er was meer familie op visite voor een paar dagen (Deb en Don), en zij bleken hulp nodig te hebben met de aanleg van hun tuin op Wolf Island. Voor een week ging ik op visite op hun eiland en hielp ik mee met het zware werk, kayakte ik rond de kleine eilandjes, ging ik vissen en rustte ik uit. Enorm afgelegen, maar een hele bijzondere plek waar ik hopelijk aankomende zomer nog eens terug ga komen.

IMG_1930 IMG_5213

IMG_5203 IMG_5221

IMG_5241 IMG_5281

Wolf Island – Het hele eiland voor ons zelf! Wakker worden in mijn eigen cabin met een uitzicht op de oceaan. Overdag tuinieren en kayaken – mei 2016

De chain of events leidt steeds terug naar Graham. Als Graham mij toen niet langs de kant van de weg oppikte, had mijn trip er afgelopen zomer heel anders uitgezien, en had ik nooit de mensen ontmoet die nu de een belangrijk fundament vormen van deze trip!

Posted on June 2, 2016 at 23:57 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

Leave a Reply