Joshua Tree en Red Rocks

Joshua Tree 26 januari – 5 februari

Red Rocks 5 februari – 15 februari

De klimmotivatie schiet als een razende op en neer. Toen ik uit Bishop vertrok was het ongeveer 120%. Twee weken later: -20%. Ik maak me geen zorgen, dit ken ik van mezelf… Het betekent dat het weer tijd is voor iets nieuws. En voor zon. Ik ben immers een echte mooi-weer-klimmer. In Joshua Tree meet ik up met een ander team uit Bishop: Mitch, Colum, Mike en Gavin. Aan boulderen moet ik even niet meer denken… tijd voor trad!

3 2

Chille ochtendsessies, en joshua trees bij zonsondergang 

M’n vinger doet helaas nog steeds pijn. Maar dat maakt voor de trad/crack routes gelukkig niet zoveel uit. De anderen motiveren me om meer routes voor te klimmen. Ik ben weer helemaal terug!

1 4

De team nederzetting in Joshua Tree en een dag klimmen met Mitch

Het is heerlijk weer. Ik ben wederom met een top klim-team. Er is geen bereik. We zijn omringd door trad routes. En ik ben super gemotiveerd om beter te worden. Alles is perfect…

7 6

Onze laatste route in Joshua Tree – het was ijskoud…

IMG_4511  5

Pizza-night bij Gavin en Colum

Na een dag of tien in Joshua Tree konvooien we met z’n allen naar Red Rocks. Red Rocks overstijgt m’n verwachtingen. Zandsteen blijft toch echt mijn favoriet! De routes zijn geweldig. Ik had eerder nog niet echt zin om zo dicht bij een stad te zijn, na al die tijd alleen maar in National Parks. Maar met local Mitch is het zo slecht nog niet (San Tropez) en het contrast kon haast niet groter toen ik na een klimdag met Colum in de avond op de Strip stond.

IMG_4563 IMG_4558

10 11

Luxueus hot tubben in San Tropez (onze bijna dagelijkse after-climbing sessie), en een avond op de Strip in Vegas

Op m’n laatste klimdag klim ik met Mitch Levitation. Ik ga kapot… 2,5 uur aanlopen, 7 uur klimmen en weer 2,5 uur terug. Ik wil heel graag meer multipitches klimmen en zulke lange dagen maken, maar mijn lijf is er nog niet genoeg getraind voor… Na de eerste hike heb ik al meer energie verbruikt dan ideaal. En op de helft van de route gaat het klimmen steeds moeizamer. We halen de top wel, en ik ben super gelukkig – maar fitter worden om langere dagen te kunnen maken is m’n volgende doel!

12

De top van Levitation

Joshua Tree en Red Rocks waren de beste maand in een hele lange tijd. Ik zou dit wel voor altijd kunnen blijven doen… Maar m’n tijd in de States begint te dringen.

Posted on March 9, 2016 at 03:15 by Ima · Permalink
In: Uncategorized

One Response

Subscribe to comments via RSS

  1. Written by sandy
    on 09/03/2016 at 21:59
    Permalink

    Beautiful pics and words! Great to see your adventure Ima:))

Subscribe to comments via RSS

Leave a Reply